Brandeleros – Sambapercussie uit Helmond | Brandevoort

Sambaband Brandeleros bestaat uit een heel gemêleerd gezelschap waarvan de meeste afkomstig zijn uit de wijk Brandevoort e/o in Helmond. De naam Brandeleros is ontstaan uit de namen Brandevoort en Brandeliers. Om het geheel een Braziliaans tintje te geven is het Brandeleros geworden! Een hele passende naam voor een heel gezellig, swingend en vooral muzikaal gezelschap!

In november 2008 tijdens het leutfestijn van carnavalsstichting de Brandeliers ontstond spontaan het idee om een sambapercussieband op te richten.
Er werd een oproep voor leden geplaatst in een locale krant (de BC) en er werd een leraar gezocht. Bij een instrumentenleverancier werd informatie opgevraagd voor een passend instrumentenpakket. Zo geschiedde het dat we medio 2009 met 15 personen enthousiast aan de slag gingen. Na 6 jaar en vele optredens zijn we uitgroeid tot een band met 22 personen met een volwassen repertoire .
We zijn een gave, gezellige sambaband van 20 personen die zich al op vele feestjes, optochten, braderieën etc. heeft laten horen en ook nog veel van zich zal laten horen!

Nieuws & Agenda

in samenwerking met

Ditisonzewijk.nl

Logo Brandeleros

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros

Voor leden

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros