Lees hier meer over de instrumenten die wij bespelen. Zoals verwacht behoren onze instrumenten tot de soort typisch voor de samba muziek die wij spelen.

De Caixa

De caixa is de Braziliaanse snaredrum. Hij wordt op vrijwel dezelfde manier bespeeld als de westerse snaredrum, alleen heeft de caixa een veel karakteristieker geluid. In sambascholen zorgen de caixas voor de constante, swingende groove.

De Repinique

De repinique is een middelgrote, hooggestemde, trommel met een groot volume. In de batucada vertolkt hij de belangrijke rol van leidend instrument. Naast het spelen van de sambagrooves wordt de repinique gebruikt om de bateria te starten en te stoppen door het spelen van de start- en stopcues, en voor het aangeven van breaks. Verder wordt het instrument gebruikt voor het spelen van solopartijen. In samba-batucada wordt de repinique bespeeld met één houten stok en één hand, in samba-reggae wordt gebruik gemaakt van twee kunststof stokken.

De Surdo

De surdo is een bastrommel met aan elke zijde een vel. In de samba wordt de surdo bespeeld met één stok, welke is voorzien van een gewatteerde bol, en één hand. De surdo zorgt voor het basis ritme van de samba – de hartslag. In de samba-reggae wordt het slagvel van de surdo met twee stokken wordt bespeeld.

De Tamborim

De tamborim is een kleine handtrommel met een diameter van 6″. Dit instrument wordt voornamelijk gebruikt bij samba, samba-reggae en pagode. De tamborim wordt bespeeld met een kunststof of houten stok. Door de felle, hoge toon is de tamborim in samba batucada het solo-instrument bij uitstek.

De Agogo (bel)

De agogô (bel), wordt in vrijwel alle Braziliaanse muziekstijlen gebruikt. Met de agogô worden basispatronen gespeeld, maar de bel is ook uitermate geschikt als solo-instrument. De agogô bestaat uit bellen met verschillende afmetingen, waardoor verschillende toonhoogten te verkrijgen zijn.

De Chocalho (Shaker)

Een instrument dat onmisbaar is om de swingende groove tot stand te brengen.Dit aluminium instrument bestaat uit een frame met diverse rijen. elk van deze rijen heeft schijf bellen die door te schudden met de armen een melodish geluid afgeven.

Nieuws & Agenda

in samenwerking met

Ditisonzewijk.nl

Logo Brandeleros

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros

Voor leden

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros