Ola ik ben Audrey,

Tijdens het Leutfestijn van de Brandeliers in november 2008 kwam ik samen met Joyce op het idee om een sambapercussiegroep op te richten. Inmiddels zijn we vele jaren verder en maken we nog steeds met veel plezier muziek met onze gezellige groep. In ben begonnen op de caixa, maar al snel overgestapt op de kleine surdo. Dit is echt mijn instrument! We spelen bij marathons, op festivals, bruiloften, braderieën, etc. het is altijd een feestje! We repeteren elke donderdag in onze wijk Brandevoort. Het is erg gezellig om samen muziek te maken en dat nog wel in onze eigen wijk! Hoop nog lang met de Brandeleros muziek te maken!

Até logo (oftewel tot ziens!)

Instrument

Surdo (klein)

Hoi allemaal ik ben Erik,

De Brandeleros…een fantastische groep mensen die samen heerlijke swingende sambamuziek maken. Ik ben niet vanaf het begin bij deze band. Toen er in maart 2010 een oproep stond in de Brandevoorter Courant heb ik me meteen aangemeld. Ik ben begonnen met de tamborim en niet veel later ben ik overgegaan naar de repinique, wat ik tot op heden nog steeds speel. Na verloop van tijd ben ik ook bandleider geworden, wat ik tot op heden ook nog steeds met veel plezier doe. Onze insteek is dat we alle instrumenten 2 of 3 keer bezet hebben. Zo hebben we meer continuïteit en kunnen we vaak optreden. Dat is natuurlijk het allermooiste…de optredens!

De samba groeten!

Instrument

Repinique

Hoi ik ben Regina Faber,

Na een weekje carnavallen in Brandevoort werd er gesproken over het oprichten van een percussieband die graag sambamuziek wilde maken. Het leek me leuk om me daar bij aan te sluiten. Het leuke aan deze band is dat we allemaal beginners zijn en dus vanaf de grond af aan alles moeten leren. Inmiddels kunnen we allemaal een leuk stukje bij elkaar trommelen Ik denk dat ik nog lang blijf meedoen en verwacht dat we in Helmond en omstreken nog veel van ons zullen laten horen !!!!

Instrument

Surdo (klein)

Hoi ik ben Frits Raaijmakers,

Ik ben Frits, vader van 2 dochters en woonachtig in Mierlo. Inmiddels ben ik over het punt heen dat leeftijd nog van belang is om te melden; deel uit maken van de Brandeleros houdt me natuurlijk ontzettend jong! In mijn jeugd zat ik ook al eens bij een drumband, dus blijkbaar had ik toen ook al iets met muzikaliteit en ritme. Lange tijd heb ik er niets mee gedaan, maar ik was nu weer op zoek naar een gezellige club en die heb ik bij de Brandeleros zeker gevonden. Ik werk voor een bedrijf dat lasershows verzorgt en kom daardoor op allerlei feesten & partijen. Nu kan ik ook in m’n vrije tijd met de Brandeleros voor een gezellig feestje zorgen!

Instrument

Caixa

Hoi ik ben Henriëtte,

Toen  ik bij mijn koor een liedje met de djembe ging begeleiden sloeg de vonk over. Het ritme van het trommelen gaf me zoveel plezier dat ik overgestapt ben naar de Brandeleros. De beste keuze! Sinds 2016 ben ik bij deze fijne band. Begonnen op de tamborim en nu de kleine surdo. Ik sla (bijna) geen repetitie over en elk optreden voelt als een feestje. Het geeft mij heel veel energie wat ik graag uitdraag naar het publiek. Laat zien dat je er van geniet! Hopelijk kan ik meer mensen inspireren, dus …..tot ziens!

Instrument

Surdo (klein)

Hoi hoi ik ben Tamira,

Als kind had ik een paar dromen: soldaat, zuster, mama worden en spelen in een band. De eerste drie dromen zijn gelukkig al lang uitgekomen; ik ben ruim twee jaar beroepsmilitair geweest bij de Landmacht alwaar ik ook mijn man, Sjef, heb leren kennen, ben nu ziekenverzorgster op een dagbehandeling voor dementerenden en mama van twee super kids, Jetske en Thijs. En dan is nu eindelijk ook nog die laatste droom uitgekomen, spelen in een band……en wat voor een band!! Een super leuke, warme en enthousiaste club mensen die allemaal hart hebben voor de muziek. Ik vind het dus fantastisch dat ik daar ook bij mag horen. Adios

Instrument

Surdo (mid/groot)

Hoi ik ben Eric,

In het voorjaar van 2019 heb ik nagedacht over wat ik nu eens met muziek wilde gaan doen. Zelf in mijn eentje een instrument leren bespelen. Of eens gaan kijken bij een band. Het werd dat laatste. En dat was een geweldige keuze. Nu speel ik op de tamborim. Daar valt nog genoeg op te leren. Het is harstikke fijn om met een groep enthousiaste mensen muziek te maken waar andere mensen dan weer heel vrolijk van worden. Hopelijk tot ziens bij een muzikaal feestje.

Instrument

Tamborim

Hoi ik ben Marion,

Moeder van 3 volwassen kinderen en woon in Someren. Heb 2 passie’s in mijn leven. Dat zijn paarden en muziek! Dit loopt als een rode draad door mijn leven. Ben zeker muzikaal. Heb 10 jaar pianoles gehad en jaren getrommeld bij een drumband uit Nuenen. Ik wilde bij de oprichting van de band er al bij, maar door omstandigheden kwam het er niet van. Nu alweer een hele tijd lid van deze gezellige band en ook als niet Brandevoortse met veel hartelijkheid ontvangen. De repetities en de optredens betekenen voor mij even alles lekker los kunnen laten en lol maken samen. Zal niet vlug een repetitie of een optreden afzeggen.

So. Join the club. Tis hartstikke gezellig.

Instrument

Caixa

Hoi ik ben Marcel,

Ik trommelde al jaren op alles wat los en vast zat. Ik heb bij verschillende verenigingen gezeten en daardoor veel ervaring opgedaan. O.a. een Tamboercorps en een blaaskabel. Iedereen zei ook tegen mij dat ik er iets mee moest gaan doen omdat ze vonden dat ik er goed in was. Samba heeft me altijd  aangesproken. Die opzwepende ritmes, heerlijk. Na een klein jaartje Samba te hebben gespeeld bij een sambaband en een jaar niets te hebben gedaan, begon het toch weer te kriebelen. Ik had al verschillende filmpjes gezien en beluisterd en afgelopen Carnaval heb ik Brandeleros live bewonderd. Ik was toen verkocht. Brandeleros is voor mij een warme gezellige club mensen waar ik me helemaal thuis voel en met wie ik met liefde en plezier muziek maak.

Instrument

Repenique

Hoi ik ben Ria,

Moeder van 2 dochters en trotse oma van 4 kleinkinderen. Ik zag de Brandeleros een paar jaar geleden met carnaval en dacht meteen, dat wil ik ook graag doen! Muziek maken is mij met de paplepel ingegoten, ik houd van ritme. Na 1 keer mee repeteren ben ik niet meer weg te denken daar, ik geniet!! Ik ben de oudste en de kleinste, maar spring er wel uit met mijn shaker, enthousiast als ik ben. Ik hoop nog vele jaren bij dat gezellige clubje te mogen spelen.

Instrument

Chocalho

Hoi ik ben Rob,

“Caramba! Ik dans de Vastelaovessamba!” zingen ze in Venlo. Aangestoken door het Braziliaanse carnavalsvirus, trommelde ik al van jongs af aan op alles wat los en vast zat. Alleen nog nooit in een bandje. Et voilà, daar kwamen de Brandeleros op mijn pad, in Mierlo-Hout tijdens de optocht. Ik was meteen verkocht. MIjn vrouw spoorde me aan. “Echt iets voor jou”. Let’s shake. De shaker werd mijn ding. Klein beginnen en groots eindigen. Een mooi en divers gezelschap waarin ik me bevind, een warm bad.

Instrument

Chocalho

Hoi ik ben Bert,

Nadat ik in mijn jonge leven in een drumband heb gespeeld kriebelde het altijd nog om in een slagwerkgroep te spelen. In de latere jaren zag ik vele malen slagwerkgroepen voorbij komen tijdens carnaval of zomerfestivals. Nadat ik in 2019 als invalkracht 1 jaar had meegespeeld met een carnavalsband  bem ik in 2020 eens gaan kijken bij de Brandeleros en ik ben er nog steeds! Het is een gezellige club waar ik het goed naar mijn zin heb. Ik ga met heel veel plezier elke donderdagavond naar de repetitie om weer gezellig sambamuziek te maken met mijn trommelmaatjes waarbij de ambitie hoog is, maar ook gezelligheid voorop staat. Ik speel de grote surdo, dat is de grootste trommel binnen de band en kan mij helemaal uitleven op dit instrument. Ik vind sambamuziek maken erg leuk en zeker bij optredens, hier krijg ik energie van! Lijkt dit je ook leuk, twijfel dan niet en kom een keer kijken op een repetitieavond of optreden!

Instrument

Surdo (groot)

Hoi ik ben Jacky,

Ik ben verpleegkundige en dol op muziek. Ik sta op elk feestje te dansen. Sambamuziek spreekt mij erg aan. Ik ben al eerder een tijdje lid geweest van de Brandeleros. Ik speelde de grote surdo en ik heb de chocalho gespeeld. Ik ben er een tijdje uit geweest, maar ben weer terug bij het gezellige clubje. Nu bespeel ik de agogo. We hebben een enthousiaste groep. De optredens zijn altijd erg leuk en we hebben samen veel plezier.

Instrument

Agogo

Hoi ik ben Jet,

Ik ben verpleegkundige en dol op muziek en bewegen. In 2019 heb ik via een vriendin kennis gemaakt met de Brandeleros en ben meteen lid geworden. Wat een leuke, gezellige en energieke band! Ik verheug me elke week weer op de repetitie. Heerlijk trommelen met elkaar en na afloop nog even gezellig samen wat drinken. Ook de optredens vind ik geweldig, zo leuk om de energie over te brengen op anderen en hier zelf ook weer energie van te krijgen. Ik speel de tamborim, een klein handtrommeltje met veel verschillende ritmes. Ik hoop nog heel lang deel uit te mogen maken van deze superleuke band!

Instrument

Tamborim

Hoi ik ben Bas,

Bij een percussie workshop op mijn werk was ik helemaal enthousiast geworden van het trommelen. Toen ik later bij een Carnavalsoptocht de Brandeleros voorbij zag komen dacht ik nog maar één ding: Dat is gaaf en lijkt me ook super leuk om ook te doen!. Nu speel ik alweer een aantal jaren met veel plezier bij de band op de Mid-Surdo.

Instrument

Surdo (mid)

Hoi ik ben Marion,

Elke keer als ik de Brandeleros voorbij zag komen met de carnavalsoptocht ging het bij me kriebelen en dacht ik, dat wil ik ook! Begin 2019 ging ik een kijkje nemen bij de repetitie en mocht ik meteen de tamborim spelen. Dat viel nog niet mee, want ik sloeg er zo een gat in haha. Maar ik vond het geweldig! Vrij snel is mijn vriendin Jet er toen ook bij gekomen wat ik supergezellig vond. Samen spelen wij nog steeds de tamborim en sinds kort speel ik ook de mid surdo, wat ook heel gaaf is! Ik hoop in ieder geval nog heel lang lid te blijven en vele leuke optredens te geven met deze geweldige band!!

Doei doei …vele sambagroetjes van Marion

Instrument

Surdo (mid)

Hoi ik ben Wilfred,

Ritmevast en redelijk muzikaal onderbouwd, van jongs af aan al. Na jaren bij een blaaskapel de grote trom geroerd te hebben, werd deze club helaas opgeheven. Na een paar jaar muzikaal werkeloos te zijn, ben ik geattendeerd door een goede vriendin van mij op een zeer enthousiast clubje, Brandeleros geheten. Omdat ze maar bleef aandringen ben ik op een avond gaan kijken. En kijken is meedoen en niet meer loslaten. Inderdaad een gezellige club enthousiastelingen die wel een feestje kunnen maken. Het sambaritme laat je niet meer los. Hopelijk mag ik samen met de andere leden nog heel wat feesten en evenementen muzikaal opluisteren.

Instrument

Surdo (groot)

Hoi ik ben Marie-Antoinette,

Mijn naam is Marie-Antoinette Sneijers. Samba is mijn passie. Ik heb altijd al percussie willen spelen. Toen ik in Brandevoort kwam wonen zag ik de Brandeleros op het station staan. Ik zag een droom uitkomen. Ik heb me meteen ingeschreven en nu speel ik de shaker. De groep is fantastisch en we hebben elke week veel lol.

Instrument

Chocalho (Shaker)

Hoi ik ben Rudolf,

Al heel wat jaren speelde ik solo, met carnaval, met de muziek mee op mijn agogo bells. In 2017 sloot ik voor het eerst aan bij een sambaband. Sinds 2021 ben ik met veel plezier gaan spelen bij de Brandeleros. Een keigezellige club met enthousiaste, ritmische muziekliefhebbers, leuke oefenavonden en spetterende optredens.

 

 

Instrument

Agogo

Hoi ik ben Dorothée,

Tekst volgt nog

Instrument

Tamborim

Hallo ik ben Roy,

Na een muzikale pauze van 2 jaar begon het toch weer te kriebelen om muziek te maken in een sambaband. Sambamuziek maken begon voor mij in 2017 op de tamborim in Nuenen. Dit is ook waar ik vandaan kom. Ook bij de Brandeleros ben ik de tamborim gaan spelen. Ik haal veel plezier uit het muziek maken en ben bij de Brandeleros sinds kort begonnen om een 2e instrument te spelen, de grote surdo. Dit bevalt goed. Het is mooi als bij een optreden het publiek net zoveel plezier beleeft van de sambamuziek. Tot ziens bij het volgende optreden.

Instrument

Tamborim

Hoi ik ben Elly,

Tekst volgt nog

Instrument

Agogo

Word jij ons nieuwe lid?

Sambapercussieband Brandeleros uit Helmond is op zoek naar jou!

Lijkt het jou leuk om in een gezellige groep muziek te maken?

Heb je gevoel voor ritme en ben je muzikaal?

Zo JA zijn, neem dan met ons contact op

Nieuws & Agenda

in samenwerking met

Ditisonzewijk.nl

Logo Brandeleros

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros

Voor leden

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros