Ola ik ben Audrey

Tijdens het Leutfestijn van de Brandeliers in november 2008 kwam ik samen met Joyce op het lumineuze idee om een sambapercussiegroep op te richten. Het is gewoon super om te zien dat het idee zo goed heeft uitgepakt! Het is erg gezellig om samen muziek te maken en dat nog wel in onze eigen wijk! Hoop nog lang met de Brandeleros muziek te maken!
Até logo (oftewel tot ziens!)

Instrument

Surdo (klein)

Hoi allemaal, Ik ben Erik.

Het is prachtig om te horen hoe deze groep na een half jaar al muziek maakt. Vooral omdat bijna niemand van deze groep 1 muzieknoot kan lezen. Ik ben pas vanaf maart 2010 lid van de Brandeleros, toen ik een oproep zag staan heb ik meteen gereageerd. Vroeger zat ik al bij een drumband, het ritme zit me wel in mijn bloed. Momenteel bespeel ik Repinique. Ik hoop met deze groep nog vele nieuwe nummers te mogen leren en natuurlijk regelmatig op te kunnen treden.
De samba groeten!

Instrument

Repinique

Hoi ik ben Regina Faber.

Na een weekje carnavallen in Brandevoort werd er gesproken over het oprichten van een percussieband die graag sambamuziek wilde maken. Het leek me leuk om me daar bij aan te sluiten. Het leuke aan deze band is dat we allemaal beginners zijn en dus vanaf de grond af aan alles moeten leren. Inmiddels kunnen we allemaal een leuk stukje bij elkaar trommelen Ik denk dat ik nog lang blijf meedoen en verwacht dat we in Helmond en omstreken nog veel van ons zullen laten horen !!!!

Instrument

Surdo (klein)

Hoi ik ben Frits Raaijmakers.

Ik ben Frits, vader van 2 dochters en woonachtig in Mierlo. Inmiddels ben ik over het punt heen dat leeftijd nog van belang is om te melden; deel uit maken van de Brandeleros houdt me natuurlijk ontzettend jong! In mijn jeugd zat ik ook al eens bij een drumband, dus blijkbaar had ik toen ook al iets met muzikaliteit en ritme. Lange tijd heb ik er niets mee gedaan, maar ik was nu weer op zoek naar een gezellige club en die heb ik bij de Brandeleros zeker gevonden. Ik werk voor een bedrijf dat lasershows verzorgt en kom daardoor op allerlei feesten & partijen. Nu kan ik ook in m’n vrije tijd met de Brandeleros voor een gezellig feestje zorgen!

Instrument

Caixa

Hoihoi, ik ben Tamira.

Als kind had ik een paar dromen: soldaat, zuster, mama worden en spelen in een band. De eerste drie dromen zijn gelukkig al lang uitgekomen; ik ben ruim twee jaar beroepsmilitair geweest bij de Landmacht alwaar ik ook mijn man, Sjef, heb leren kennen, ben nu ziekenverzorgster op een dagbehandeling voor dementerenden en mama van twee super kids, Jetske en Thijs. En dan is nu eindelijk ook nog die laatste droom uitgekomen, spelen in een band……en wat voor een band!! Een super leuke, warme en enthousiaste club mensen die allemaal hart hebben voor de muziek. Ik vind het dus fantastisch dat ik daar ook bij mag horen. Adios

Instrument

Surdo (mid/groot)

Hoi ik ben Marcel Gruijters.

Ik trommelde al jaren op alles wat los en vast zat. Ik heb bij verschillende verenigingen gezeten en daardoor veel ervaring opgedaan. O.a. een Tamboercorps en een blaaskabel. Iedereen zei ook tegen mij dat ik er iets mee moest gaan doen omdat zei vonden dat ik er goed in was. Samba heeft me altijd aan aangesproken. Die opzwepende ritmes, heerlijk. Na een klein jaartje Samba te hebben gespeeld bij een sambaband en een jaar niets te hebben gedaan, begon het toch weer te kriebelen. Ik had al verschillende filmpjes gezien en beluisterd en afgelopen Carnaval heb ik Brandeleros live bewonderd. Ik was toen verkocht. Heb in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met percussie en ook op de Surdo mogen spelen. Brandeleros is voor mij een warme gezellige club mensen waar ik mehelemaal thuis voel en met veel liefde en plezier maak

Instrument

Repenique

Hoi, Ik ben Robert.

Hallo, ik ben Robert en met mijn 39 jaren de benjamin van de groep.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen die ook graag bij onze optredens komen kijken. 

Ik ben al vroeg begonnen met muziek maken en heb een poosje een bandje gehad met wat vrienden. Na een lange tijd niets meer te hebben gedaan met muziek, bleef  het toch kriebelen. Maar ja hoe kom je bij zo ‘n groep… Via een van de bandleden toch maar s komen kijken en gelijk verkocht. Nu al weer een aantal jaren met heel veel plezier onze samba muziek aan het maken met deze kei leuke club mensen. Iedere week weer een avondje ontspannen.

Lekker trommelen en heel gezellig ervoor en erna…. 

Maar het blijkt dus helemaal niet moeilijk om erbij te komen. Lijkt het je ook leuk kom vooral eens kijken en meespelen.

Instrument

Surdo (mid)

Hoi, ik ben Jennifer.

Van kinds af aan bespeel ik al een muziekinstrument.Ik ben begonnen op blaasinstrumenten totdat het mij 15 jaar geleden wel eens leuk leek om een cursus Djembé te gaan doen,
vanaf dat moment kreeg ik de smaak wat betreft de percussie te pakken.
Geweldig wat kan ik hier mijn energie in kwijt. Heerlijk!!
Sinds mei 2016 zit ik bij deze sambaband.
Een leuke, gezellige en enthousiaste groep mensen die graag samen muziek maken.
Ik hoop hier dan ook nog lang (muzikaal) plezier mee te mogen maken.
Tchau!!

Instrument

Surdo (groot)

Hoi, ik ben Tom.

Hoi, ik ben Tom,

Ik kom uit Brandevoort, ik ben 42 jaar, ben getrouwd en heb 1 dochter. Op mijn 10e jaar ben ik begonnen met muziek maken. eerst een cursusje muzikale vorming waar je met heel veel instrumenten kennis maakt. Maar ik wist al snel dat slagwerk echt mijn ding is. Dat heb ik sinds die tijd ongeveer 15 jaar gedaan bij een fanfareorkest. Om verschillende redenen ben ik daarmee toen gestopt. Een tijd geleden begon het toch weer te kriebelen. Ik zag de Brandeleros een keer optreden bij een klapstoelconcert in Brandevoort en toen was ik verkocht. Inmiddels speel ik weer met superveel plezier op de caixa. Het is namelijk superleuk om met een groep leuke mensen samen muziek te maken!

Groet Tom

Instrument

Caixa

Hoi, ik ben Henriëtte.

Paul Simon, The Obvious Child.
Daar krijg ik energie van. Bij mijn koor ging ik een lied begeleiden met de Djembé en toen is de vonk overgeslagen. Ik wilde iets met dat ritme doen en dat valt bij de Brandeleros zeker op z’n plek. ( Je bent nooit te oud om te leren, denk ik maar ) Sinds nov 2016 geniet ik van de repetities en onze optredens. Ja hier krijg ik energie van.

Instrument

Tamborim

Hoi, ik ben Martijn.

Sinds enkele maanden speel ik bij Brandeleros na eerst 2 jaar bij de sambaband Bando di Ritmo uit Mierlo te hebben gespeeld, waar ik veel heb mogen leren.

Ik kan tot op heden geen noot lezen en heb nooit een instrument leren spelen. Het enige wat ik heb is ritmegevoel. En dat is tot op heden voldoende om mijn plekje te vinden binnen de band.

Ik speel de tamborim, een klein, schel slaginstrument dat door de ritmes heen speelt. Samen met mijn twee compagnons vormen we een mooi trio.

Ondanks het feit dat ik niet uit de wijk kom en dus niemand kende bij de band, ben ik met open armen ontvangen. Het is een groep mensen die niet alleen hart heeft voor de muziek, maar ook voor elkaar. Het is gezellig en ik kan me even helemaal ontspannen als we samen muziek maken. Na de training en de optredens drinken we wat met zijn allen om te vieren dat we zo gezegend zijn om met deze groep samen te zijn.
Dit gun ik anderen ook, dus als je zin hebt om mee te komen doen: van harte welkom!

Instrument

Tamborim

Hoi, ik ben Miranda.

Ik ken de Brandeleros van hun optreden tijdens het 1e klapstoelconcert onder de Markthal in Brandevoort. Wat een enthousiast clubke ! Toen ze in oktober 2015 een workshop gaven, heb ik voor het eerst een Tamborim bespeeld en dat trommeltje eigenlijk niet meer los gelaten. De pittige en afwisselende ritmes die je daarop slaat, passen wel bij mij :)! Elke donderdagavond repeteren we in een ongedwongen sfeer en elke keer leer ik stiekem toch weer iets bij. Ik hoop dan ook nog heel lang met dit clubke mee te mogen spelen.

Instrument

Tamborim

Hoi, ik ben Marion.

Moeder van 3 volwassen kinderen en woon in Someren
Ben weer eens de oudste van t clubke maar zeker net zo fanatiek.
Heb 2 passie’s in mijn leven. Dat is paarden en muziek! Dit loopt als een rode draad door mijn leven. Ben zeker muzikaal. Heb 10 jaar pianoles gehad en jaren getrommeld bij een drumband uit Nuenen. Wilde bij de oprichting van de band er al bij maar door omstandigheden kwam het er niet van. Nu eindelijk sinds februari ben ik lid van deze gezellige band en ook als niet Brandevoortse met veel hartekijkheid ontvangen.
De repetities en de optredens betekenen voor mij even alles lekker los kunnen laten en lol maken samen. Zal niet vlug een repetitie of een optreden afzeggen.
Momenteel heb ik de shaker. (Lekker ritmisch) en hoop binnenkort mijn trommelkunsten ook te mogen laten zien.

So. Join the club. Tis hartstikke gezellig.

Instrument

Surdo (Groot)

Hoi, ik ben Bas.

Tekst volgt nog

Instrument

Surdo (Mid)

Hoi, ik ben Marie-Antoinette.

Tekst volgt nog

Instrument

Chocalho (Shaker)

Wordt jij ons nieuwe lid?

Sambapercussieband Brandeleros uit Helmond is op zoek naar jou!

Lijkt het jou leuk om in een gezellige groep muziek  te maken?

Heb je gevoel voor ritme en ben je muzikaal?

Zo JA zijn, neem dan met ons contact op

Nieuws & Agenda

in samenwerking met

ditisonzewijk Brandeleros

Nieuws & Agenda

in samenwerking met

Ditisonzewijk.nl

Logo Brandeleros

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros

Voor leden

Geinteresseerd in

een optreden van ons?

Boek ons nu Brandeleros